• Brakteatstudier
    Brakteatstudier

Brakteatstudier

399,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Guldbrakteaterne fra 5.-6. årh. har mange aspekter. I sin disputats, som er et resultat af over 30 års forskning, sammenfatter Morten Axboe sine undersøgelser af den stilistiske udvikling af A-C-brakteaterne. D- og F-brakteaterne placeres i forhold til denne kronologi, og forekomsten af indskrifter på brakteaterne diskuteres.

Brakteaternes absolutte datering undersøges ved sammenligninger med den øvrige stilkronologi, møntdaterede fund og daterbare grave.

Brakteaternes motiver bygger på romerske møntbilleder, som nordboerne har overtaget og omtolket, og de er vigtige vidnesbyrd om periodens religiøse og sociale forhold. Vigtige emner er desuden selve fremstillingen af brakteaterne, lokale forskelle i motiver og tekniske detaljer, forholdet til medaillon-efterligningerne fra yngre romersk jernalder, brakteaternes funktion som smykker, amuletter, offergaver og gravmønter, og endelig den slørede sol i år 536, der måske betød afslutningen på den guldrigeste periode i oldtiden.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 36058
Periode: Jernalder
Sideantal: 195
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 21,4 x 30,2
Forfatter: Morten Axboe
Forlag: Det Kongelige Nordiske Oldskriftselskab
Serie: Nordiske fortidsminder Serie B
Udgivelsesår: 2007
Sprog: Dansk - English summary

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her