• Nationalmuseets Arbejdsmark 2012
    Nationalmuseets Arbejdsmark 2012

Nationalmuseets Arbejdsmark 2012

249,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Nationalmuseets Arbejdsmark 2012 kommer bogstavlig talt hele verden rundt på lidt over 200 sider, og bogens 15 artikler bringer læseren vidt omkring i tid og sted.

Arbejdsmarken tager os med til permafrosne køkkenmøddinger i Grønland, videre til stenalderlandbrugets nordligste forpost på Shetlandsøerne, og den inviterer til en byvandring i en af verdens første byer, Tell Brak, som ligger i Syrien.

I år har det kirkelige og det religiøse fået god plads, og man kan læse om Træskomalerens nyopdagede kalkmalerier i Kværndrup Kirke, bagte helgener fra middelalderen og nordboernes religiøse brug af runer i Grønland. Dertil kommer historien om, hvordan Nationalmuseet var med til at restaurere interiøret i Røros Kirke i Norge.

Et par monumenter er der også blevet plads til i Arbejdsmarken, der fortæller om Istedløvens vej til Flensborg og Jellingstenenes nye indpakning, som skal beskytte Danmarks dåbsattest mod klimaforandringer.

Der er noget for de krigsgale, som kan læse om brug af træ i det store våbenofferfund fra Nydam Mose og få løst gåden om borgen Hjortholm på Samsø.

De rejselystne kan blive klogere på dansk ekspeditionshistorie i artiklen om Det Kongelige Geografiske Selskabs arkiv, som er kommet tilbage til Nationalmuseet. Og er man til luksus, er der inspiration at hente i artiklen om silke, tekopper og ædeltræ i et københavnsk borgerhjem i 1700-tallet.

Læseren snydes heller ikke for lidt udstillingshistorie. Der er en artikel om Frederik Münter, som i oplysningstidens ånd indrettede sit eget museum i Københavns Bispegård. Og sidst, men ikke mindst evaluerer Arbejdsmarken årets store Egmontudstilling, Europa møder verden.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34265
Bidragydere: Arbejdsmark bidrag 2012
Periode: Oldtid til nyere tid
Sideantal: 204
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 21,5 x 27,5
Forfatter: Red. Per Kristian Madsen og Ingrid Wass
Forlag: Nationalmuseet
Serie: Nationalmuseets Arbejdsmark
Udgivelsesår: 2012
Sprog: Dansk

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her

Relaterede varer