• Dagligliv i 1800-tallets Jylland - Evald Tang Kristensen
    Dagligliv i 1800-tallets Jylland - Evald Tang Kristensen

Dagligliv i 1800-tallets Jylland - Evald Tang Kristensen

269,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

For et par år siden oplevede folkemindeforskeren Palle O. Christiansen, at hans bog ”De forsvundne – hedens sidste fortællere” nærmest blev en bestseller.

I ”Dagligliv i 1800–tallets Jylland” præsenterer han verdens største indsamler af mundtlige tradition, Evald Tang Kristensen. Ingen anden har, som han, indsamlet så store mængder viser, eventyr, sagn og fortælleringer om gamle dage.

Det er et lille udvalg af Evald Tang Kristensens opdagelser fra det gamle Jylland, der her præsenteres i et fornemt bind med gamle, smukke, maleriske og præcise illustrationer.

Evald Tang Kristensens liv var præget af en svær barndom, og hans eget liv fandt først kursen, da han nedbøjet af sorg over sin unge kones og deres nyfødte barns død, på sin mors opfordring gav sig til at samle optegnelser fra en gammel visekælling i landsbyen.

Bogen er inddelt i ni kapitler med hver sit overordnede tema: om mennesker, mad og boliger på heden, om studedrift, om Viborg-egnen og almuelivet, om sagn og fortællinger, om hvorfor spøgelser er hovedløse og om tro og tradition i juletiden. I det sidste kapitel vender han bøtten og tegner folkelige portrætter af arrestanterne i københavnske retssager.

Palle O. Christiansens og Tang Kristensens kulturbilleder er som en stafet, der rækkes videre, tværs over tiden og giver os fast grund under fødderne og storslåede læseoplevelser.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 34719
Periode: Nyere tid
Sideantal: 213
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 20 x 24,5
Forfatter: Palle O. Christiansen
Forlag: Hovedland
Udgivelsesår: 2014
Sprog: Dansk

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her