• Ved verdens ende - Hvordan Nordsøens vikinger, handelsfolk og fromme mænd forandrede vores historie
    Ved verdens ende - Hvordan Nordsøens vikinger, handelsfolk og fromme mænd forandrede vores historie

Ved verdens ende - Hvordan Nordsøens vikinger, handelsfolk og fromme mænd forandrede vores historie

299,00 DKK
Da romerne trak sig tilbage fra Nordeuropa, efterlod de småt befolkede, barbariske områder på kanten af den kendte verden. Men i løbet af de følgende århundreder blomstrede der på tværs af Nordsøen – mellem de britiske øer og Norge, Danmark, Tyskland, Holland og Frankrig – en kultur frem, der satte sit præg på eftertiden i mindst lige så høj grad som den antikke verden. Det er på tide, at vi løfter blikket fra Middelhavet til Nordsøen!
 
Vikingerne grundlagde på deres togter mindst lige så mange byer, som de ødelagde, og befolkede dermed øde egne. Sømænd delte viden om havet og opdagelser inden for skibsfart, mens driftige handelsfolk sejlede alt fra sild til silke rundt langs kysterne, helt til de grønlandske bosættelser. Romerretten blev genopdaget og videreudviklet i Irland og Wales, mens nederlandske frisere udbredte økonomisk indsigt. Hvis penge skal afløse byttehandler, kræver det tillid og stærke institutioner – og det havde folkene omkring Nordsøen.
 
’Ved verdens ende’ genopdager en spraglet fortid fuld af pirater og spioner, helgener og nonner, kreative købmænd og kloge vikinger, som alle kom til at præge fremtiden. Den mørke middelalder var slet ikke så mørk endda.
Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 36897
Periode: Vikingetid til middelalder
Sideantal: 490
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 16,5 x 24,5
Forfatter: Michael Pye
Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag
Udgivelsesår: 2018
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.