• Grønlandsk kvindedragt - håndlavet glaspynt
    Grønlandsk kvindedragt - håndlavet glaspynt

Grønlandsk kvindedragt - håndlavet glaspynt

299,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Skikken med at have et grantræ i stuen i Julen kom til Danmark i 1808, hvor det første træ blev tændt hos lensgrevefamilien på Holsteinsborg Gods på Sydsjælland. Som de fleste andre skikke kom også denne til os fra Tyskland, hvorfra man også importerede den første juletræspynt af glas i slutningen af 1800-tallet.

Her får du et meget fint stykke glaspynt med en helt unik detaljegrad udformet som en kvinde i grønlandsk nationaldragt. Glaspynten er fremstillet af dygtige glashåndværkere i Böhmen og Sydtyskland og efter de samme gamle stolte håndværksmæssige traditioner, som for 100 år siden. Det vil sige, at glasset mundblæses i form og forsølves herefter med et tyndt lag sølv indvendig. Herefter dekoreres toppen udenpå i hånden og pakkes ... også i hånden. Pynten leveres i en kraftig kartonæske.

Den grønlandske nationaldragt bestod i meget gamle dage udelukkende af slidstærkt skindtøj, lige meget om du var mand eller kvinde. Der blev naturligvis kun udvalgt de bedste stykker skind, der kunne passe til det hårde klima. Siden europæeren kom til Grønland har udseendet ændret sig en hel del.

I dag skiller de to dragter til mænd og kvinder sig mere ud fra hinanden, hvor kvindernes dragter opfattes mere dekorerede end de klassiske mandedragter. Grundprincipperne er dog stadig de samme, og i dag bruges de smukke dragter særligt ved festlige lejligheder.  

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 42265
Periode: Nyere tid
Materiale: Glas

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her