• Runesten fra Grønland
    Runesten fra Grønland

Runesten fra Grønland

198,00 DKK

Sort runesten fra omkring år 1300, fundet i nærheden af tre varder på øen Kingittorsuaq, nord for Upernavik på Grønland. 

Indskriften lyder: ”Erling Sigvartson, Bjarne Thordalson og Enride Oddson, lørdag før gangdag (25. april) opførte disse varder og ....” Resten af teksten er lidt af et mysterium, og der er flere bud på, hvad der kan have stået. 

Man brugte på den tid runer til at mærke varer og ejendele med, og de tre mænd fra Nordbo-bygderne har bygget varderne og nok fået sig en ufrivillig overvintring. Originalen er på Nationalmuseet.

Kopien er udført i indfarvet resin i naturlig størrelse.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 37285
Periode: Middelalder
Materiale: Resin
Mål (BxHxD) i cm.: 11 x 3,5 x 1 cm

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.

Relaterede varer

Guden Thor
248,00 DKK
Guden Frej
248,00 DKK