• Nostalgisk tromme - håndlavet glaspynt
    Nostalgisk tromme - håndlavet glaspynt

Nostalgisk tromme - håndlavet glaspynt

119,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Skikken med at have et grantræ i stuen i Julen kom til Danmark i 1808, hvor det første træ blev tændt hos lensgrevefamilien på Holsteinsborg Gods på Sydsjælland. Som de fleste andre skikke kom også denne til os fra Tyskland, hvorfra man også importerede den første juletræspynt af glas i slutningen af 1800-tallet.

Trommen, som du ser på billedet, er fremstillet - dengang som nu - af dygtige glashåndværkere i Böhmen og Sydtyskland og efter de samme gamle stolte håndværksmæssige traditioner, som for 100 år siden. Det vil sige, at glasset mundblæses i form og forsølves herefter med et tyndt lag sølv indvendig. Herefter dekoreres figuren udenpå i hånden med farver og pakkes, - også i hånden.

Jul og krige går måske ikke godt sammen, men nationale strømninger i årene omkring 1864 er bla. skyld i, at julepynten har fået et vist militært islæt. Mange af de nationalistiske hentydninger på træet stammer fra 1800-tallets slutning. Det gælder pynt med militær anknytning og pynt i nationale farver. Også trommer, trompeter og dannebrogsflag kan siges at høre til i denne gruppe.

Trommen leveres i en meget fin og kraftig kartonæske i matsort med blank sølvdekoration med et transparent låg i kraftig plast, så man kan se julepynten.

Ideel som mandelgave, som gave til værten eller værtinden, til udenlandske gæster eller som firmagave ...

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 30464
Periode: Nyere tid
Materiale: Glas og sølv
Mål (BxH) i cm: 5,5 x 5

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her