• Solvognen i stof, perler, pailletter og guldtråd - håndlavet
    Solvognen i stof, perler, pailletter og guldtråd - håndlavet

Solvognen i stof, perler, pailletter og guldtråd - håndlavet

149,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Solvognen fra bronzealderen smukt udført i velourstof, perler, pailletter og guldtråd og alt sammen håndlavet i høj kvalitet. Bagsiden af pynten er beklædt med guldstof.

Her får du et helt særligt stykke julepynt til træet, eller som dekoration på vintergrenene ... eller en fin lille firma- eller værtindegave.

Solvognen fra ca. 1400 f.Kr. kom for dagen, da mosedrag ved Trundholm i Odsherred blev pløjet i 1902. Den lille sekshjulede vogn lå splittet i mange dele, men det var ikke ploven alene, der havde sønderbrudt vognen.

Da den blev lagt ud i mosen i Bronzealderen, må den have været ødelagt allerede. Stumperne lod sig dog sætte sammen til en lille figur af en solskive, der trækkes af en hest på en vogn.


Solskiven er fremstillet af to bronzeplader, der er støbt sammen, den ene side er dækket af et tyndt lag guld. Hesten er fint udformet med mønstre på forpartiet der danner øjne, manke og seletøj, et mesterstykke i støbeteknik. Det hele er samlet på et stel og skal ses som en hestetrukket sol, sat på en sekshjulet vogn.

Originalen er på Nationalmuseet og er et af de fineste fund fra Danmarks oldtid. 

Den 24. maj 2011 kom Solvognen også til at pryde de danske pengesedler, nærmere bestemt vores 1000 kr. sedler. På den anden side af sedlen ses Storebæltsbroen.


Pynten er udført af thailandske kvinder tilknyttet et fair trade-program i landområderne, der sætter dem i stand til at arbejde hjemmefra og opretholde en ordentlig løn.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 35466
Periode: Bronzealderen
Materiale: Velourstof, perler, pailletter og guldtråd
Mål (BxH) i cm: Solvogn: 13 x 8,5 Højde med guldsnor: ca. 13

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her