• Verdens ældste kongerige - stor plakat
    Verdens ældste kongerige - stor plakat

Verdens ældste kongerige - stor plakat

49,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Gorm den Gamle er den første konge af 41 regenter, som er afbildet på vores kongerækkeplakat. At han fremhæves som den første konge skyldes, at han er den første, der nævnes i samtidige, danske skriftlige kilder, nemlig de to runesten i Jelling. Gorm var gift med Thyra og far til Harald Blåtand. Og både far og søn var involveret i opførslen af de forskellige monumenter i Jelling.

Gorm regerede indtil sin død omkring 958 e.Kr., hvorefter Harald Blåtand overtog magten og regerede i perioden 958-987 e.Kr. Haralds Blåtand havde en søn: Svend Tveskæg, som med kamp tog magten fra sin far. Svend stod i spidsen for flere store vikingetogter mod englænderne, og han var i en periode konge over både Danmark, Norge og England. Han skal – ligesom sin far – være blevet gravlagt i Roskilde Domkirke.

Som den sidste af de 41 afbildede regenter har vi naturligvis Dronning Margrethe d. 2, som blev født på Amalienborg d. 16 april 1940, gift med prins Henrik i 1967 og som besteg tronen d. 14. januar 1972.

Det er vigtigt at understrege, at plakaten på ingen måde fremstår som et fyldestgørende og komplet overblik over alle Danmarks konger og dronninger gennem tiden, dvs. ikke alle er repræsenteret. Når det er sagt, så får du stadig en rigtig smuk, illustrativ og informativ plakat.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 30012
Mål (BxH) i cm: 69,9 x 86,9
Periode: Vikingetid til nyere tid

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her