• Overdådigt og unikt vikingehalssmykke i bronze
    Overdådigt og unikt vikingehalssmykke i bronze
  • Overdådigt og unikt vikingehalssmykke i bronze

Overdådigt og unikt vikingehalssmykke i bronze

2.499,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Denne vare er en bestillingsvare med udvidet leveringstid (kontakt shopservice@natmus.dk for præcis leveringstid).

Her får du et på alle måder fuldstændig fantastisk og helt overdådigt halssmykke sammensat af mange forskellige slags bronzevedhæng og perler på en kraftig brun læderkæde med en elegant lukning, ligeledes i bronze.

Du får vedhæng inspireret af et dobbelt-skallet ovalspænde ved Buskerud i Norge, som også kan tages af og bruges som broche, hvis du får lyst til at bruge dem til et smukt strikket eller hæklet sjal. Dette kræver dog, at du 'ofrer' kæden og herefter bruger en alm. brun lædersnøre til at sætte resten af bronzeperlerne på. Kædelukningen kan ikke komme gennem øsknen på ovalspændet.

Det oprindelige spænde kan du se udstillet i Oldtidssamlingen på Oslos Universitet. Spændet viser 3 slangelignende dyr med tværstribede kroppe og hovederne i profil med krøller på overlæben. Stilen er opkaldt efter dyrene på det berømte Jellingbæger og dateres til 875 - 975 e. Kr.

Derudover får du ni elegante bronzevedhæng med de meget smukke karneol-sten i forskellige størrelser - smukke kopier fra en vikingeskat på Gotland, dog oprindeligt fundet i sølv med krystal. Karneol er en rødlig variant af kvarts og dannes som drypsten. Den røde farve skyldes jern. Den firdelte indfatning på dem kan være et symbol på livets gang eller årstidernes skiften.

På dette flotte og helt særlige halssmykke følger også 10 fine cylinderformede perler i bronze, også kaldet hår- eller skægperler. Perlerne er designet som en knude uden ender, der symboliserer kelternes tro på det evige liv. 

Det smukke modelbillede er taget af: Rishi Photography

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 40709
Periode: Vikingetid
Materiale: Bronze og lædersnor
Mål (BxH) i cm: Broche: 7,1 x 4,9 Kæde:50 cm. Karneolvedhæng: fra 1 til 2 cm. Hårperler: 1,1 Ø 0,7

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her