• Troldkors - bronze
    Troldkors - bronze
  • Troldkors - bronze

Troldkors - bronze

129,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Tilkøb en kæde her

Dette fine vedhæng er udformet som en Troldkors amulet og passer perfekt i en læderkæde. Vedhænget er fremstillet i bronze.

Troldkorset stammer sandsynligvis fra norden og var et lille symbol man brugte til beskyttelse af husdyr og køer på gårdene. Man mener det stammer fra folketroen i middelalderen, hvor fortællinger snakker om hekse, der stjæler mælk fra køer.

Derfor brugte man det lille symbol i troen på, at det ville beskytte ens dyr og de fødevarer, der blev produceret fra dem. Der findes flere sagn og historier om fløde og smør, der ikke kunne produceres på vanlig vis, hvilket naturligvis har kunnet skyldes en masse fysiske forhold. Og sagnene fortæller også, at heksene ejede ”mælkeharer”, der kunne stjæle mælk og smør, så troldkorset skulle derfor også hjælpe til her med at beskytte imod lige netop disse væsner.

Det menes, at man senere i historien har betragtet troldkorset som et symbol, der i mere overordnet forstand, beskyttede folk mod farer og uhyggelige væsner.

Hvis halssmykket måske virker bekendt, så kan det skyldes, at det fine vedhæng spillede en rolle i julekalenderen 'Selmas Saga' på tv-kanalen Ramasjang i 2018.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 36640
Periode: Vikingetid
Materiale: Bronze
Mål (BxH) i cm: 2,2 x 3,8

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her

Relaterede varer