• Vedhæng med Solvognen i sølv
    Vedhæng med Solvognen i sølv
  • Vedhæng med Solvognen i sølv

Vedhæng med Solvognen i sølv

699,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Supersmuk og meget detaljeret vedhæng med Solvognen, som er fremstillet i sterlingsølv med 18 karat forgyldning på den lille solskive. Den lille Solvogn er omkranset af en enkel ring af sølv.

Den oprindelige Solvogn fra ca. 1400 f.Kr. er udstillet på Nationalmuseet og kom for dagen, da mosedrag ved Trundholm i Odsherred blev pløjet i 1902.

Den lille sekshjulede vogn lå splittet i mange dele, men det var ikke ploven alene, der havde sønderbrudt vognen. Da den blev lagt ud i mosen i Bronzealderen, må den have været ødelagt allerede. Stumperne lod sig dog sætte sammen til en lille figur af en solskive, der trækkes af en hest på en vogn.

Solskiven er fremstillet af to bronzeplader, der er støbt sammen, og den ene side er dækket af et tyndt lag guld. Hesten er fint udformet med mønstre på forpartiet, der danner øjne, manke og seletøj - et mesterstykke i støbeteknik. Det hele er samlet på et stel og skal ses som en hestetrukket sol, sat på en sekshjulet vogn. Solvognen anskueliggør forestillingen om, at solen på sin evige rejse blev trukket af en guddommelig hest.

Solvognen er efter alt at dømme fremstillet i Nord- eller Nordvestsjælland, næppe langt fra Trundholm Mose, hvor den blev nedlagt. Motivet med hesten, der trækker solen over himlen, var kendt i store dele af Norden, men stilen med de komplicerede spiraler, der udsmykker Solvognens solskive, kan knyttes netop til det danske område. Originalen kan ses på Nationalmuseet.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 41471
Periode: Bronzealder
Materiale: Sterling sølv, forgyldt sterling sølv
Mål (i diameter) cm.: Vedhæng Ø: 2,5

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her