• Thyras Trøje - strik Gorms runesten
    Thyras Trøje - strik Gorms runesten
  • Thyras Trøje - strik Gorms runesten
  • Thyras Trøje - strik Gorms runesten

Thyras Trøje - strik Gorms runesten

95,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Her får du unik strikkeopskrift med hyldest til dronning Thyra ...

For mere end 1000 år siden satte kong Gorm en runesten i Jelling til ære for sin kone Thyra. På moderne dansk lyder teksten ”Kong Gorm gjorde disse kumler efter Thyra sin kone Danmarks bod”. Stenen kender vi i dag som den lille Jellingsten, og den er en vigtig historisk kilde.

Her får Danmark sit navn og her har det danske monarki sine dybe rødder med Gorm og Thyra som det første kongepar. 1000 år senere har Nationalmuseets runolog, Lisbeth Imer, forvandlet Gorms runesten til en trøje.

Lisbeth gjorde det mest, fordi hun elsker at strikke, men efter at Thyra de senere år har været genstand for øget interesse, har strikdesigner Mette Nørregaard Christensen udviklet denne opskrift på trøjen, så andre også kan skabe deres version. En hyldest til Thyra og med Danmarkshistoriens sejeste rygmærke.

I det meget flot folie-indpakkede samlingshæfte får du bl.a. masser af spændende formidling om Thyra og vikingetidens runesten. Og hvis du er sulten på mere følger der også en QR-kode med, hvor du kan finde en varieret samling af links til række podcasts, tv-udsendelser og viden om Thyra, runestenene og Ravnunge-Tue, som du kan gå på opdagelse i under din strikning.

I udviklingen af opskriften samlede Kongernes Jelling en håndfuld lokale strikkere, som skulle være med til at gennemteste opskriften. Derfor får du også alle de gode råd og anekdoter om trøjen fra deres hånd. Du kan også finde inspiration til, hvordan din trøje skal se ud, se og læse om farvekombinationer og garnalternativer. 

Du hører også om, hvilke tanker teststrikkerne har gjort sig undervejs i processen med at strikke deres version af Thyras Trøje. Og der er fyldt med gode råd fra teststrikkerne, som har været med i hele processen.

Og ikke mindst følger selvfølgelig diagrammet til mønsteret og selve strikkeopskriften med i det lækre strikke- og formidlingskit.

Hvis du vil lave en herremodel/unisex 

Hvis du gerne vil strikke en herremodel eller en unisex version, så fungerer det rigtig godt at lave den uden taljering, og nogle teststrikkere har erstattet perlestrik med rib.

Vær opmærksom på, at der hverken følger garn eller strikkepinde med opskriften.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 43146
Periode: Vikingetid
Mål (BxH) i cm: 21 x 29,7 (Folieindpakningen)

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her