• Håndlavet vikingeglas - lille
    Håndlavet vikingeglas - lille

Håndlavet vikingeglas - lille

179,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Dette elegante vikingeglas hører til i den type af glas, som man kalder "tragtbægere" - det mest almindelige drikkeglas fra denne periode. Det kendes og er set med mange forskellige dekorationer og udtryk i hele Skandinavien.

Faconen på glasset er blevet brugt til at fortælle og forklare noget om de såkaldte "germanske drikkevaner". De var nemlig nødt til at drikke til bunden var nået, da de af gode grund - qua glassets form - ikke kunne lægge det fra sig. Den medfølgende glasholder i jern, som er spiralformet, er nemlig et nutidigt design for at imødekomme vore dages behov for et glas, der kan stå af sig selv.

I vikingetiden drak man øl og mjød. Mjød var dog fremstillet b.la. ved hjælp af honning og derfor ikke alle forundt at nyde, mens øllet var meget lig smagen af øl i dag, dog tilsmagt og fremstillet med pors i stedet for humle.

Denne type vikingeglas kendes fra både Ribe, Birka og Hedeby og er hyppigt fundet i kvindegrave. Glasset har i sin tid sandsynligvis fundet sin vej til Skandinavien fra det Frankiske rige, og er blevet bragt hjem af vikingerne fra én af deres mange rejser.

Mjød kan i øvrigt købes i vores butik i Prinsens Palæ. Det smager som en mellemting mellem sherry og portvin, og er meget dejligt både som velkomstdrink og dessertvin. Kom ind og smag den dag du alligevel besøger museet - det vil du ikke fortryde!

Vores historiske glas er mundblæste kopier af originale glasfund fra Europa, og de er alle fremstillet i hånden. De er dekoreret med alle de særlige kendetegn, der karakteriserer en given historiske periode, og et af kendetegnene ved et håndlavet glas er bl.a. det såkaldte punkt-mærke på undersiden af glasset. Der vil også altid være en vis variation i størrelse og godstykkelse.

Glasmassen er specielt designet til at efterligne gammelt glas. Nogle kemikalier, især metaloxider, er blevet tilsat for at få den rigtige farveskala. Glasmassen indeholder også i varierende grad små luftbobler og forskydninger i strukturen.

Alle disse særlige træk ved vores historiske glas betyder, at der sjældent vil være to helt identiske glas. Dette gør til gengæld hvert glas til et unikt håndlavet stykke brugskunst.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 30747
Materiale: Glas
Mål (BxH) i cm: Ca. 6,5 cm i diameter, 10,5 cm høj
Periode: Vikingetid
Rumfang: Ca. 5 cl

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her