• Frimærke med solvognen - håndlavet glaspynt
    Frimærke med solvognen - håndlavet glaspynt

Frimærke med solvognen - håndlavet glaspynt

169,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Skikken med at have et grantræ i stuen i Julen kom til Danmark i 1808, hvor det første træ blev tændt hos lensgrevefamilien på Holsteinsborg Gods på Sydsjælland. Som de fleste andre skikke kom også denne til os fra Tyskland, hvorfra man også importerede den første juletræspynt af glas i slutningen af 1800-tallet.

Her får du et meget fint stykke glaspynt med en helt unik detaljegrad udformet som et frimærke med solvognen som motiv. Glaspynten er fremstillet af dygtige glashåndværkere i Böhmen og Sydtyskland og efter de samme gamle stolte håndværksmæssige traditioner, som for 100 år siden. Det vil sige, at glasset mundblæses i form og forsølves herefter med et tyndt lag sølv indvendig. Herefter dekoreres toppen udenpå i hånden og pakkes ... også i hånden. Pynten leveres i en kraftig kartonæske.

Solvognen er efter alt at dømme fremstillet i Nord- eller Nordvestsjælland, næppe langt fra Trundholm Mose, hvor den blev nedlagt. Motivet med hesten, der trækker solen over himlen, var kendt i store dele af Norden, men stilen med de komplicerede spiraler, der udsmykker Solvognens solskive, kan knyttes netop til det danske område. Originalen kan ses på Nationalmuseet.

Den 24. maj 2011 kom Solvognen også til at pryde de danske pengesedler, nærmere bestemt vores 1000 kr. sedler. På den anden side af sedlen ses Storebæltsbroen.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 42954
Periode: Nyere tid
Materiale: Glas
Mål (BxH) i cm: 6 x 4

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her