• Valkyrien fra Haarby
    Valkyrien fra Haarby

Valkyrien fra Haarby

999,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Lille statuette udformet som en kopi af et smykke fundet ved Haarby på Fyn.

Det oprindelige fund er et af de mest unikke fund i Danmark i de sidste mange år. Figuren forestiller en valkyrie, en af de mytologiske kvindelige krigere, der hentede faldne krigere på slagmarken og bragte dem til Valhal.

Figuren er ca. 10 cm høj og monteret på en 2 cm stensokkel. Valkyrien er udstyret med sværd og et rundt skjold, så der er ingen tvivl om, at hun er klar til kamp.

I kontrast til dette har hun store mandelformede øjne, en sød lille næse og en imponerende hestehale der går fra hovedet og langt ned af ryggen. I modsætning til andre smykker fra perioden er valkyrien tredimensionel, hvilket er helt enestående og giver et helt unikt og detaljeret indblik i vikingetidens tøj- og hårmode.

Samtidig viser figuren, at valkyrierne ikke bare er noget, der er opdigtet efterfølgende, men virkelig var noget, vikingerne troede på.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 30909
Periode: Vikingetid
Materiale: Forsølvet tin, sten
Mål (BxHxD) i cm.: 4 x 12 cm

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her