• Eksklusivt og helt unikt D-A-D halssmykke med lædersnor - Molly med guldhorn
    Eksklusivt og helt unikt D-A-D halssmykke med lædersnor - Molly med guldhorn

Eksklusivt og helt unikt D-A-D halssmykke med lædersnor - Molly med guldhorn

3.399,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Nationalmuseets ikoniske guldhorn, som du nok aldrig har set dem før ... og et helt særligt halssmykke til den ægte D-A-D fan, eller bare til dig, som synes, at det smykke her bare rocker for vildt ...

I forbindelse med vores spektakulære udstilling 'Danmark after Dark - 40 års danmarkshistorie med D-A-D' er dette helt særlige smykke blevet til i et smukt samarbejde mellem det danske rockband D-A-D, Nationalmuseet, men vigtigst af alt af den dygtige smykkekunstner Bodil Binner. Bandet fejrer i øvrigt også deres 40 års jubilæum i år. 

I udstillingen ser du bl.a. bandets instrumenter, kostumer og personlige genstande side om side med andre ting fra danmarkshistorien.

Molly er navnet på ko-kraniet. Det er blevet D-A-D's maskot og logo. Et logo, som i sin tid så dagens lys i forbindelse med sangen 'Counting the Cattle' fra albummet 'Call of the Wild' fra 1986. Men i anledning af udstillingen på Nationalmuseet, har Molly fået nye horn. Og det er, som sagt, ikke hvilke som helst horn, men de ikoniske guldhorn fra jernalderen. 

Guldhornene blev oprindeligt fundet i Gallehus ved Møgeltønder. Det første lange guldhorn af pigen Kirsten Svendsdatter i 1639. Det andet, korte horn blev fundet 95 år senere af husmand Jerk Lassen. Begge horn blev afgivet til Kronen og kom til Det Kongelige Kunstkammer. Herfra blev de stjålet i 1802 af en guldsmed, som indsmeltede dem og lavede bl.a. smykker af guldet.

Halssmykket er fremstillet i Danmark i sterlingsølv, og de flotte guldhorn er blevet forgyldt med 24 karat guld. Så bliver det ikke bedre. Den sorte lædersnor kan spændes ud til at blive ca. 62 cm. lang.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 43223
Periode: Nyere tid
Materiale: Sterlingsølv, sort lædersnor og forgyldning med 24 karat guld
Mål (BxL) i cm: Molly: 7,2 x 3,5 Lædersnor: ca. 62 cm.

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her