• Eksklusivt og helt unikt D-A-D halssmykke - Molly med guldhorn
    Eksklusivt og helt unikt D-A-D halssmykke - Molly med guldhorn

Eksklusivt og helt unikt D-A-D halssmykke - Molly med guldhorn

3.999,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Nationalmuseets ikoniske guldhorn, som du nok aldrig har set dem før ... og et helt særligt halssmykke til den ægte D-A-D fan, eller bare til dig, som synes, at det smykke her bare rocker for vildt ...

I forbindelse med vores spektakulære udstilling 'Danmark after Dark - 40 års danmarkshistorie med D-A-D' er dette helt særlige smykke blevet til i et smukt samarbejde mellem det danske rockband D-A-D, Nationalmuseet, men vigtigst af alt af den dygtige smykkekunstner Bodil Binner. Bandet fejrer i øvrigt også deres 40 års jubilæum i år. 

I udstillingen ser du bl.a. bandets instrumenter, kostumer og personlige genstande side om side med andre ting fra danmarkshistorien.

Molly er navnet på ko-kraniet. Det er blevet D-A-D's maskot og logo. Et logo, som i sin tid så dagens lys i forbindelse med sangen 'Counting the Cattle' fra albummet 'Call of the Wild' fra 1986. Men i anledning af udstillingen på Nationalmuseet, har Molly fået nye horn. Og det er, som sagt, ikke hvilke som helst horn, men de ikoniske guldhorn fra jernalderen. 

Guldhornene blev oprindeligt fundet i Gallehus ved Møgeltønder. Det første lange guldhorn af pigen Kirsten Svendsdatter i 1639. Det andet, korte horn blev fundet 95 år senere af husmand Jerk Lassen. Begge horn blev afgivet til Kronen og kom til Det Kongelige Kunstkammer. Herfra blev de stjålet i 1802 af en guldsmed, som indsmeltede dem og lavede bl.a. smykker af guldet.

Halssmykket er fremstillet i Danmark i sterlingsølv, og de flotte guldhorn er blevet forgyldt med 24 karat guld. Så bliver det ikke bedre. Sølvkæden i sterlingsølv er 60 cm lang.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 43222
Periode: Nyere tid
Materiale: Sterlingsølv og forgyldning med 24 karat guld
Mål (BxL) i cm: Molly: 7,2 x 3,5 Sølvkæde: 60 cm.

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her