• Hindsgavldolken - forgyldt vedhæng
    Hindsgavldolken - forgyldt vedhæng

Hindsgavldolken - forgyldt vedhæng

1.198,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Denne vare er en bestillingsvare med udvidet leveringstid (kontakt shopservice@natmus.dk for præcis leveringstid).

Fantastisk smuk kopi af Hindsgavldolken. Udført i forgyldt sølv og med lædersnor.

I yngre stenalder nåede flintsmedene et meget højt teknisk niveau. Dolken fra Hindsgavl er med sin mindre end 1 cm tykke klinge et af vores fineste eksempler på flintsmedenes fremragende teknik i stenalderens slutning. I denne periode var knive og andre våben af bronze på vej ind i de nordiske områder, men flintsmedene i Norden viste, blandt andet med Hindsgavldolken, at de var konkurrence dygtige … i hvert fald en tid endnu.

Dolketypen kaldes for en ”fiskehaledolk” på grund af dolkens fiskehaleformede fæste og ligner i design de bronzedolke, der kom syd fra. Hindsgavldolken menes at være fra omkring 1800 f.Kr.

Hindsgavldolken blev fundet af en dreng på øen Fænø i Lillebælt i 1867. Øen tilhørte godset Hindsgavl og godsinspektøren købte dolken af drengen for en daler. I 1889 blev dolken deponeret på Nationalmuseet og i 1922 endelig købt af museet for 1000 kr. I dag er dolken stadig en af museets perler.

Den 4. maj 2010 kom Hindsgavldolken også til at pryde de danske pengesedler, nærmere bestemt vores 100 kr. sedler. På den anden side af sedlen ses den gamle Lillebæltsbro.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 33363
Periode: Stenalder
Materiale: Forgyldt sterlingsølv, læder
Mål (BxH) i cm: 2,5 x 6,7; Kæde: ca. 60

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her