• Håndlavet skål i keramik fra jernalderen - lille
    Håndlavet skål i keramik fra jernalderen - lille

Håndlavet skål i keramik fra jernalderen - lille

139,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Denne smukke skål er håndlavet i keramik og er en rekonstruktion af keramik fra romersk jernalder, som blev fundet og udgravet på Slusegård på Bornholm i årene 1958 - 1964.

Skålen er fremstillet af rødler på samme måde som i jernalderen. Den er ikke drejet op, som man ofte gør idag, men er først formet og herefter banket op, så lerstrukturen bliver tæt og glat. Skålen er ikke hårdtbrændt, men derimod milebrændt, hvilket giver keramikken nogle rigtig flotte changerende sorte nuancer.

'Milebrændt' er en teknik, hvor man graver et stort hul, heri lægges der marksten i bunden, dernæst noget halm, hø eller græs og ovenpå dette lægges keramikken med den åbne flade nedad. Og ovenpå dette lægges mere halm el. lign., og så brænde helt op til kanten. Tilsidst dækkes det hele med græstørv. Herefter skal keramikken brændes i ca. 18 timer.

Det milebrændte keramik er forholdsvis porøst og egner sig derfor kun som bordservice og skal vaskes op i hånden. Keramikken tåler ikke maskin-opvask og tåler ikke at blive brugt som eksempelvis vase, da det ikke må stå i vand igennem længere tid.

Slusegård gravpladsen blev i årene 1958-64 udgravet af Ole Klindt-Jensen, professor på Moesgård Museum. Det er en af de største gravpladser fra romersk jernalder, der er fundet i Skandinavien, og det var her, at man fandt det meget smukke og elegante keramik, som næsten leder tankerne hen på minimalistisk japansk lertøj.

Ved udgravningerne deltog også Dronning Margrethe som ung prinsesse og arkæologistuderende. 

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 38871
Materiale: Keramik - rødler
Mål (BxH) i cm: Ø: 14
Periode: Jernalder

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her