• Egtvedpigens rejse
    Egtvedpigens rejse

Egtvedpigens rejse

249,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)
I 1921 fandt man i Egtved i Jylland en egetræskiste fra Bronzealderen begravet i resterne af en gravhøj. Indeni var resterne af en ung kvinde, Egtvedpigen, og hendes overraskende velbevarede tøj.

Lige siden har Egtvedpigen været et af de allervigtigste fund i dansk museumshistorie og er derfor anset for at være indbegrebet af danskhed.

Ny forskning udført af Nationalmuseet påviser dog, at den unge kvinde ikke stammer fra Egtved og omegn, men faktisk har rejst en del og krydset lange afstande i sit korte liv. I "Egtvedpigens rejse" inviterer forskeren Karin Margarita Frei læseren med ind i laboratoriet, hvor hun gjorde sine overraskende opdagelser og fortæller om, hvordan nyheder om fortiden bliver afsløret gennem arkæometri.

"Egtvedpigens rejse" er et spændende dyk ned i historieforskningens tekniske verden fortalt af Karin Margarita Frei, der er professor i arkæometri ved Nationalmuseet. Bogens forord er skrevet af direktør for Nationalmuseet, antropologen Rane Willerslev.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 35787
Periode: Bronzealder
Sideantal: 254
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 14 x 20,5
Forfatter: Karin Margarita Frei
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Udgivelsesår: 2018
Sprog: Dansk

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her