• Den perfekte gentleman - Mænd, stil og idealer i verden af i går
    Den perfekte gentleman - Mænd, stil og idealer i verden af i går

Den perfekte gentleman - Mænd, stil og idealer i verden af i går

349,00 DKK

I løbet af det 19. århundrede blev den engelske gentleman et ideal for mænd i hele Europa, også i Danmark. Fra midten af århundredet til den gamle verdens sammenbrud i Første Verdenskrig var den velklædte, høflige, dannede, selvbevidste, uafhængige mand det ypperste ideal, man kunne stræbe efter.

’Den perfekte gentleman’ tager læseren med på rejse i denne maskuline verden. Bogen handler om, hvordan danske mænd, der efterstræbte gentlemanidealet, så sig selv, hvordan de levede deres liv i byer og på herregårde og, ikke mindst, hvordan de var klædt. Offentlig fremtræden og indre kvaliteter hang nøje sammen: Påklædningen – anskaffet i de nye stormagasiner eller skrædderforretninger – og de gode manerer blev set som et spejl af mandens moral, ofte styret af solide konservative værdier.

’Den perfekte gentleman’ giver et billede af en tid i evig forandring og fortæller om, hvordan idealerne nu skulle væves sammen med nye fænomener som sport og ferieliv, kontorarbejde, industrialisering og kvindefrigørelse. En tid, hvor mænd skulle finde deres ben i en foranderlig verden, ikke ulig oplevelsen i dag.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst

Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 35422
Periode: Nyere tid
Sideantal: 431
Indbinding: Indbundet
Illustrationer: Tegninger og fotos i sort/hvid og farver
Mål (BxH) i cm: 20,5 x 25
Forfatter: Mikkel Vendborg Pedersen
Forlag: Gads Forlag
Udgivelsesår: 2018
Sprog: Dansk

Levering

Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 3 hverdage fra modtagelse. Ved køb over 1000 kr. betaler vi forsendelsen i DK. Bemærk at der kan gå 5-7 hverdage fra afsendelse til modtagelse af Quick-breve. OBS! Ved afhentning i Museumsbutikken: Du skal være opmærksom på, at du først kan afhente din ordre, når du modtager en e-mail fra os herom, ikke før. Den vil fortælle dig, at nu er dine varer kommet og er klar til afhentning i butikken. Og husk at der altid er gratis adgang til Museumsbutikken.

Relaterede varer