+16
  • Luthendrank - kryddervin fra renæssancen
    Luthendrank - kryddervin fra renæssancen

Luthendrank - kryddervin fra renæssancen

209,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)
Du skal være min. +16 år for at købe dette produkt

Luthendrank er en sød krydret vin, der blev drukket i 1600-1700 tallet, og opskriften er hentet fra Danmarks ældste kogebog, der blev udgivet i 1616. Basen er økologisk æblevin, der herefter er tilsat kardemomme, kanel, ingefær, muskat og rosenpeber.

Den krydrede vin er mere end en værdig konkurrent til den hvide gløgg, men i renæssancen var den meget mere end en hyggedrik ved festlige lejligheder. Her blev den også drukket i et forsøg på at forebygge datidens epidemier som pest.

Man mente, at sygdomme kom med dårlige lugte, og at de velduftende krydderier i vinen kunne forhindre, at man blev ramt af sygdomsfremkaldende lugte.

Vinen tilberedes som en gløgg. Varm den langsomt op til max. 70 grader (ellers damper alkoholen af) og server den i små glas, evt. med en lille skive appelsin. Men vinen smager også helt forrygende kold.

Nyd Luthendrank som velkomstdrink, til dessert, ost eller bare fordi ...

Bryghuset og familieforetagendet Snoremark er en kendt og velestimeret mjød-producent, og de står også bag denne velsmagende og spændende renæssancedrik.

Firmaet har flere store anerkendelser bag sig, som bl.a guldmedaljen ved fødevaremessen 'Nordic Food Contest' for deres Æblemjød, og de har også en frugtvin, som blev kåret som Årets Frugtvin i kategorien 'Øvrige Frugtvine' i Dansk Forum for Frugtvin.

I 2016 fik Snoremarks Æblemjød førsteprisen og fire af de første seks pladser til Biavlerforeningens Danmarksmesterskab i mjødbrygning, og senest i 2017 blev Æblemjøden med humle kåret til Årets Mjød i Dansk Forum for Frugtvin.

Alkohol Vol. 12 %. 

Sælges i flasker med 50 cl.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 40852
Periode: Nyere tid
Smagsprofil: En sød og krydret vin som godt kan sammenlignes lidt med hvid gløgg
Anvendelse: Meget velegnet til velkomstdrink, til desserter og ost
Indhold: Økologisk æblevin tilsat kardemomme, kanel, ingefær, muskat og rosen-peber
Opbevaring: Mørkt og køligt efter åbning
Mål (BxHxD) i cm.: Ø: 8,5 Højde: 20,5

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her