• Guldhornene i stof, perler, pailletter og guldtråd - håndlavet
    Guldhornene i stof, perler, pailletter og guldtråd - håndlavet

Guldhornene i stof, perler, pailletter og guldtråd - håndlavet

129,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Danmarkshistorie til juletræet.

Guldhornene smukt udført i guldstof, perler, pailletter og guldtråd og alt sammen håndlavet i høj kvalitet. Bagsiden af pynten er beklædt med guldstof. Guldhornene kan hænge sammen på en gren, hvis man har lyst til det, eller man kan hænge dem hver for sig, da de kommer som to særskilte stykker julepynt i emballagen.

Nogle af de mest omtalte fund fra Danmarks oldtid er guldhornene. Dels er de unikke, dels har deres skæbne været meget dramatisk. Guldhornene blev lavet omkring år 400 e.Kr. De var udsmykket med både romerske og nordiske motiver.

De to guldhorn blev fundet i Gallehus ved Møgeltønder, det første lange guldhorn af pigen Kirsten Svendsdatter i 1639. Det andet, korte horn blev fundet 95 år senere af husmand Jerk Lassen. Begge horn blev afgivet til Kronen og kom til Det Kongelige Kunstkammer.

Herfra blev de stjålet i 1802 af en guldsmed, som indsmeltede dem og lavede bl.a. smykker af guldet.

Efter pågribelsen af tyven blev guldet tilbageleveret af køberne, hvorefter det atter indsmeltedes på Den Kongelige Mønt. Sådan forsvandt guldhornenes sidste rest, ca. 7,5 kg. guld i alt. Guldhornene er rekonstrueret med en vis usikkerhed efter tegninger fra 1600- og 1700-årene.

Pynten er udført af thailandske kvinder tilknyttet et fair trade-program i landområderne, der sætter dem i stand til at arbejde hjemmefra og opretholde en ordentlig løn.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 35245
Periode: Jernalder
Materiale: Guldstof, perler, pailletter og guldtråd
Mål (BxH) i cm: Stort guldhorn: 11 x 4 (inkl. tråd 16 cm. høj) Lille guldhorn: 9 x 3 (inkl. tråd 12 cm.)

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her