• Halssmykke med Egtvedpigens kam i horn
    Halssmykke med Egtvedpigens kam i horn
  • Halssmykke med Egtvedpigens kam i horn
  • Halssmykke med Egtvedpigens kam i horn

Halssmykke med Egtvedpigens kam i horn

299,00 DKK
(EKSKL. FRAGT)

Særegent, elegant og unikt halssmykke med en kopi af Egtvedpigens kam i horn magen til den, som blev fundet i hendes grav. Du får også et smykke, hvor funktion og æstetik spiller helt perfekt og grafisk smukt sammen. Og har du ikke lyst til at anvende kammen som smykke, er det jo bare at fjerne læderkæden.

Egtvedpigen er en af de mest kendte personer fra Danmarks oldtid, nærmere betegnet bronzealderen. Hun var formentligt født i Sydtyskland, men døde som kun 16-18-årig i Midtjylland. En sommerdag i 1370 f.v.t. blev hun begravet i en egekiste, der blev dækket af en gravhøj - den såkaldte Storehøj nær Egtved By, vest for Vejle. 

Der er desværre ikke særlig meget af Egtvedpigens krop tilbage, men hendes egetræskiste indeholdte en masse genstande, der er så velbevaret, at det giver os et realistisk og visuelt indblik i historien. Vi kan se hendes smukke tøj, et bælte, nogle smykker, en birkebarkspand med øl, som man antager var øl og meget mere. 

Som bonusinfo kan Nationalmuseets seniorforsker Flemming Kaul fortælle, hvordan "bronzealderen var en periode, hvor man gik op i, hvordan man så ud. Man redte sit hår, mændene barberede sig med små knive. Vi kan godt konkludere, at de var forfængelige. Det var ikke nogle vilde, der rendte rundt med mudder i hovedet og ikke kunne finde ud af at vaske sig, derfor var Egtvedpigen også velsoigneret”.

NB. Kammen kommer i en læderkæde, der kan justeres i længden efter ønske. Da hornet er et naturmateriale kan farverne og mønstrene variere. Farverne varierer fra det helt lyse flødefarvet, de brunlige og beige nuancer og over til de helt mørke og sorte farver.

Læs mere
Luk tekst
-
+
Indgravering tekst
Detaljer

Lager statusPå lager
Varenummer: 42350
Materiale: Kohorn
Mål (BxHxD) i cm.: 8 x 8 x 0,3
Periode: Bronzealder

Levering


Fragt
Fri fragt i Danmark ved køb over 1.000 kr (Der leveres ikke fragtfrit til Grønland og Færøerne).

Ordrebehandling
Efter bestilling, modtager du en bekræftelse via mail. Ordren behandles senest 5 hverdage fra modtagelse.

Bestillingsvarer
Ved bestillingsvarer må der påregnes længere leveringstid (typisk 7-10 dage). Kontakt Shopservice på shopservice@natmus.dk eller 41206848, for en mere præcis leveringstid.

Se vores handelbetingelser her